Tuesday, January 01, 2013

2012 Kitap Bilançosu

2012 için hedefim 52 kitaptı, yılda 52 hafta olduğuna göre bunu başarırım diye düşündüm. 2013 için hedef 60 kitap.


  • Okuduklarımı not aldım. 57 kitap not almış durumdayım. (bunların bazıları novella, bazıları makale vs. Yine de 57 kitap okumuş sayılır mıyım? Sayı olarak ifadede sıkıntım var hala kafamda oturmuyor)
  • Benim için yılın ilk kitabı Truman Capote - Soğukkanlılıkla idi, son kitabı ise Haruki Murakami - Sahilde Kafka oldu. 
  • Kitaplardan 17 tanesini E-kitap olarak okudum. E-kitaplarımı idefix ve D&R'dan aldım. Korsan tabii ki okumadım. (Bazı web sitelerinde yayınlanan makaleleri, veya dergilerin eski sayılarını kitap listeme dahil etmedim, zaten bunlar da korsan değil)
  • Yalnızca 10 yerli yazar okumuşum. 35 yabancı yazar okumuşum. (Aynı yazardan birkaç kitap okuduğum olmuş yani) Yine tercüme eserler okumuşum anlaşılan. Bu yıl daha fazla yerli eser okumak isterim.
  • Okuduklarımdan 7 tanesi anı-otobiyografi türünde, 6 tanesi öykü, 1-2 tanesi makale, araştırma tarzı kitaplarken, geri kalanların hepsi roman. Bu yıl daha fazla öykü ve şiir okumak istiyorum.
  • Yarım kalan kitaplar; Lizbon'a Gece Treni (Pascal Mercier), Civan (Müge İplikçi) 
  • 2013'ün ilk günlerinde bitecek: Fang Ailesi - Kevin Wilson

En Sevdiklerim (Okuduğum tarihe göre sıralı)
Truman Capote - Soğukkanlılıkla, Patti Smith - Çoluk Çocuk, Ayn Rand - Atlas Vazgeçti, Harper Lee - Bülbülü Öldürmek, George Orwell - Katalonya'ya Selam, Orhan Pamuk - Masumiyet Müzesi, Barış Bıçakçı - Bir Süre Yere Paralel Gittikten Sonra

Aslında sevdiğim başka kitaplar da oldu tabii, ancak bir sürü kitap ismi saymak istemedim. 

En Az Sevdiklerim (Şu an düşününce içeriğini pek hatırlayamadıklarım dahil)
Philippe Dijan - Sürtüşmeler, Aslı Tohumcu - Abis, Virginia Woolf - Mrs Dalloway, Tamer Şahin - Hacker'ın Aklı (Hürriyet'in yarışmasından çıkmasa aklıma gelip de alıp okumazdım) Cory Doctorow - İyi Güzel Muhteşem Yarın.

2 comments:

  1. Güzel bir bilanço olmuş. 2012'nin başlarında yazdığınız yazıları kaçırmış olduğumdan, en sevdiğim kitaplardan biri olan Soğukkanlılıkla'nın yorumunu da okumuş oldum.

    Hedefinizi tamamlayıp hatta geçebildiğiniz bir yıl olsun inşallah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Teşekkürler aslında "hedef" biraz "ödev" gibi sert bir kelime, çok sevmiyorum. Ama kullanıyorum yine de. Amaç zevk almak. Yine de bu yıl okumak istediğim kitapları not alıyorum, hep aklımda olup da elimin gitmediklerini vs...

      Sizlere de güzel bir 2013 kitap süreci dilerim :)

      Delete