Saturday, August 11, 2012

Hediyeleşme ve Kitap Kulubu


Üye olduğum bir kitap okuma grubu var: kitappaylasim@googlegroups.com


Hediyeler!


Sohbet ediyoruz, bazen kitaplar hakkında konuşuyoruz, bazen de boş boş geyik yapıyoruz. Fakat ortak payda kitaplar olduğundan, üyeler bu gruptan ve sohbetlerden memnun.

Geçen yıl bir uygulama başladı, denildi ki üyeler aralarında eşleşsin, birbirimize birer kitap gönderelim. Kimin kime kitap göndereceği sürpriz olacaktı. Böylece adresimi verdim beklemeye başladım. Bir süre sonra unuttum gitti bu konuyu. Tam unutmuşken bir paket geldi; içinden güzel bir polisiye kitap çıktı. Çok sevinmiştim. Ben de kendi "eş"leştiğim kişiye kitap göndermiştim. (Benim gönderdiğim yerine ulaşamasa da)

Bu yıl biraz daha farklı bir uygulamaya gidildi. Denildi ki kişiler birbirini bilsin, sürpriz olmasın. Ayrıca bu kez kitaptan farklı olarak, kitapla iyi giden bir hediye daha koyalım; örneğin kahve veya çikolata.

Bana hediye gönderecek kişi Fıstıklı Tombi rumuzuyla bilinen arkadaştı... (Tıklayarak bloguna gidebilirsiniz) 

Dün öğle saatlerinde ofisteki masamda kocaman bir kargo pakedi buldum. Açıyorum, içinden bir şeyler çıkıyor... Açıyorum hala çıkıyor... Çıkarıyorum çıkarıyorum bitmiyor :)))
Anlayacağınız Fıstıklı Tombi beni hediyeye boğmuş. Biraz mahçup oldum. Fakat diğer yandan sadece sanal ortamda birkaç cümle kitap sohbeti yaptığım, tanımadığım bir insanın beni böyle bir sürprizle mutlu etmesi çok hoşuma gitti. İnsanlığa olan inancım arttı diyebilirim. (Hani 9Gag.com'da bazen böyle yayınlar yapıyorlar: Faith in humanity restored yazdıkları şeyler...)

Yine hediyeler... Müthiş bir fotoğrafçıyım (!) 
Bu üç kitabın dışında... Bir paket çikolata, bir rüzgargülü şeklinde şeker, bir paket "Topkapı Sarayı'ndaki kadınlar" temalı magnet, bir paket daha magnet, bir paket Japon Yeşil Çay'ı, bir çok hoş not defteri...
Yine o deftere kıyamayacağım ne yazacağımı bilemeyeceğim büyük ihtimalle. 

Bunun dışında saymadığım ufak tefek şeyler, son olarak da güzel dileklerini ilettiği bir kartpostal.

Bu sıcak hediye için kendisine bir kez daha teşekkür ediyorum. Özellikle her kitabın iç kapağına not yazması hoşuma gitti, yıllardır insanlar hediye aldıkları kitapların içlerine el yazılarıyla ufak bir not yazıp, imza atmıyor... Yıllar sonra bakınca o notlar çok değerli oluyor aslında.

Tanımasan da bir insanı mutlu etmek, iyilik yapıp denize atmak ne güzel şey değil mi?






2 comments:

  1. ne kadar harika bir post olmuş bu
    resimler de pek güzel,güzel günlerde oku hepsini :D

    ReplyDelete
  2. Ama bu paket harika olmuş eline sağlık Fıstıklı Tombi'nin =)) Ben vakitsizlikten dolayı çok güzel bir paket hazırlayamadım ama böyle resimleri görünce bundan sonrakiler için harika referanslar edindim =)

    ReplyDelete