Wednesday, May 02, 2012

Pek Yakında: Friends With Kids


Aşk, Mutluluk, Çocuklar, İkisini Seçin- Hepsi birden olmaz mı hacı ya?

Friends With Kids, 8 Haziran'da ülkemizde gösterime girecek yeni bir film. "Belli kişileri" takip edenlerin kaçırmayacağına eminim; kadro tanıdık.


Hani Cem Yılmaz film çektiğinde hep aynı sorularla karşılaşıyor: "Hep aynı oyuncularla oynuyorsunuz, neden?", "Bu insanlar gerçekte de arkadaşınız mı?" ve benzeri... Acaba Amerikan basını Jennifer Westfeldt'a veya Judd Apatow'a veya Kristen Wiig'a aynı şeyleri soruyor mu? Son yıllardaki komedi filmlerinde aynı isimleri prodüktör, yazar, oyuncu olarak görüyoruz. Genelde aynı tarz, aynı formülleri kullanarak çektikleri filmlerden kaçmak mümkün değil, en az birini izlemişsinizdir. Bu furya The 40 Year Old Virgin ile başladı, Knocked Up, SuperBad, Forgetting Sarah Marshall gibi filmlerle devam etti.

Bu kez durum nasıl?

Son olarak Bridesmaids'de izlediğimiz oyuncular Kristen Wiig, Maya Rudolph, Chris O'Dowd, Jon Hamm, Friends With Kids filminde karşımızdalar. Filmde ayrıca, geçenlerde Türkiye'ye bir reklam filmi çekimi için gelip olay olan Megan Fox da yer alıyor. Sanırım sırf bu nedenle filmle ilgilenenler çıkacaktır. Jon Hamm Mad Men'de oynadığı için popüler, aynı zamanda yakışıklı ve Jennifer Westfeldt'in eşi. Jennifer abla bu filmi hem yazmış, hem filmde oynamış, hem filmin hem prodüktörlerinden biri olmuş... Bu film tutmazsa kadın çöker herhalde.
Soldan sağa: Maya Rudolph, Chris O'Dowd, Kristen Wiig, Jon Hamm, Adam Scott, Jennifer Westfeldt

Yine modern hayatın sorunları işlenmiş: 20'lerin sonundan itibaren karşılaştığımız ilişki sorunları, evlenme evlenmeme, birlikte yaşama, uygun birisini bulamama, büyük şehirdeki yalnızlık, erkek-kadın sorunları. Bazen, ruh halinize göre veya o dönemde yaşadıklarınıza bağlı olarak, çok sevebileceğiniz (veya tersine nefret edebileceğiniz) konular. Açıkçası üniversitede öğrenciyken kendimi özdeşleştiremediğim karakterler, şu an bana biraz daha "olabilir" geliyor, bu nedenle bu tür filmlere karşı sempatim biraz daha artmış durumda. Bu kez konu; "Arkadaşlar, aralarında aşk ilişkisi olmadan, çocuk yapabilir mi?..." (Daha önceki komedi filmlerinde sadece cinsel açıdan incelenen konuya bu kez çocuklar da dahil oldu)


Filmi sinemada izler miyim bilmem ama "Bu kadro ne ortaya koymuş?" diye merak ettiğim kesin. Bakalım yer yer gülüp, yer yer hüzünlenecek miyiz?



Fragman aşağıda:

No comments:

Post a Comment