Wednesday, April 24, 2013

Dikiş Makinesi

Dikiş Makinesi aldım. Uzun araştırmalar, düşünme süreci derken... Dükkandaki teyzelerin anaç tavırları ve "evladım sana bu uygun, bize güven" demeleri sonucu aklımdakinden bambaşka bir marka ve model aldım.

İlerleyen zamanlarda gelişmeleri yazarım...

Tabii hemen kitabını da aldım; Dikiş Teknikleri - Alison Smith. Fakat internette o kadar çok yazı ve video var ki kitap ne kadar mantıklı bilemiyorum.



6 comments:

  1. "Farklı projeler" ne ya?! Dikiş makinesi ve proje kelimelerini yan yana bir cümlede kullanamıyorum bile, ahahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Canım sabahtan beri elimde mezura, anneannem peşimde, masada Burda dergileri falan, projeler olaylar olaylar! Sorma gitsin. Daha bir şey ortaya çıkaramadım diye çok dertliyim ama :(( Herkesten baskı var.

      Delete
  2. Dikiş makinesi seçimi çok doğru olmuş.. Bendekinin birebir aynısı.. Ne olur şu an için yapamıyorum diye düşünmeyin bundan 2 yıl öncesine kadar dikiş kelimesinin bile anlamını bilmezdim..:))
    Kursa filan da gitmedim. Kendi kendime deneyerek çözdüm. Tamam profesyonel değilim ama idare ediyorum yaptıklarım beğeniliyor..
    Gerçekten güzel bir seçim ve güzel bir fikir olmuş.. Severek dikiş dikeceğinize eminim..:))
    Selam ve sevgilerle..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aaa teşekkür ederim. Kursa gidecek kadar vaktim yok ne yazık ki, videolardan kitaplardan bir şeyler öğreneceğim, bir de tabii sorarak. Ancak ne yazık ki evde anneanneme sorunca olay çıkıyor. Mesela dün Burda Dergisindeki talimatları uyguluyorum diye alay etti benimle, ben de küstüm :))) Mefruşatçıdaki teyzeye soracağım artık...

      Delete
  3. Bu yayımı görünce donup kalmışım! Telefonum çalmasa kendime gelemeyecektim herhalde:) İnanın uzun zamandır gizli gizli dikiş makinesi alsam diye düşünüyorum; gizli gizli düşünüyorum çünkü alınca eminim çok karışanım olacak... Ama iğne ile bir şeyler dikmekte bile zorlanıyorum, bu da beni frenliyor. Şimdi beni yüreklendirdiniz!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ben de zorlanıyorum ama denemeden olmaz sanırım. Bir de videolar vs çok işe yarıyor. Kurslar da var. Çok güzel bence. Geçen cuma Kadıkoy pazarına gittim mesela ucuz bir sürü kumaş vardı. Başka bir dünya :)) Benle de dalga geçiyor insanlar, herhalde dikişi biraz "geçmiş zaman işi" görüyorlar ama olsun.

      Delete