Tuesday, October 09, 2012

Film: Ruby Sparks

Ruby Sparks 2 Kasım 2012'de gösterime girecek bir film. Ancak Filmekimi 2012 sayesinde önceden izleme şansım oldu. IMDB Puanı şu an 7.3 olan filmin yönetmenleri Jonathan Dayton & Valerie Faris. Bu isimleri Little Miss Sunshine'ın yönetmenleri olmalarından hatırlıyoruz. 
Zoe Kazan ne kadar sevimli yahu? Paul Dano da sevimli gerçi...

Little Miss Sunshine'ı sevdiyseniz zaten filmi hemen tavsiye edebilirim. (Filmekimi'nde Hayalimdeki Aşk ismiyle gösterildiğinden, bu isme göre yargılasam muhtemelen filmi izlemezdim) Filmin başrol oyuncularından olan Zoe Kazan aynı zamanda filmin yazarı. Yine başroldeki Paul Dano da gerçek hayattaki sevgilisi. Paul Dano'yu Little Miss Sunshine ile tanımıştım. Kısacası yine kimyaları tutan insanların ortaya çıkardığı bir film var karşımızda: Sevimli, komik, merak uyandırıcı.

Calvin Weir-Fields (Paul Dano) genç yaşında çok satan bir roman yazmış, herkesi dehasıyla kendisine hayran bırakmıştır. Ancak şu an 29 yaşına gelmiştir ve yeni bir şey yazamamaktadır. Sadece bir uzun süreli ilişkisi olmuştur, kız arkadaşı da yoktur. Köpeğiyle depresif bir yaşam sürmektedir. Yazmaya başladığı hikayedeki kızdan, Ruby Sparks'dan (Zoe Kazan) etkilenir, rüyalarında Ruby'yi görmeye başlar. Bir gün rüya gerçek olur.

Bu klişe bir hikaye gibi; yazılan şeyin gerçeğe dönüşmesi... Ancak filmin türü fantastik değil, bu nedenle düşlerin gerçek olması sahneleri oldukça eğlenceli. Yazarın kadın olmasından mıdır bilmiyorum ancak naif ve sevimli kısımlar ağır basıyor. Bu da benim filme ısınmamın diğer nedeni oldu. Kolayca Issız Adam'a bağlayabileceği hikayeyi güzelce bağlamış tebrik ederim :-) Özellikle ilk yarıda kahkaha attığım kısımlar oldu.

Filmde görebileceğimiz diğer oyuncular Chris Messina, Annette Bening, Antonio Banderas, Deborah Ann Woll (kısa bir an da olsa True Blood'daki aşkımı görmek beni mutlu etti)

İzlenesi bir film. İlla bir türe dahil etmek gerekirse Romantik Komedi denilebilir. 500 Days of Summer veya Little Miss Sunshine tadında.

No comments:

Post a Comment